© rr

Spartak Moskou bevestigt officieel de komst van voormalig Anderlecht-kapitein Sofiane Hanni

Sofiane Hanni is eindelijk officieel voorgesteld als speler van Spartak Moskou. De voormalige kapitein van Anderlecht verlaat de club al na anderhalf seizoen en zijn hattrick op Standard was zijn laatste wapenfeit. De 27-jarige Algerijn ondertekende in de Russische hoofdstad een contract voor 3,5 seizoenen. Donderdag sluit Hanni aan in Marbella, waar Spartak momenteel op stage is.

Met de transfer van Sofiane Hanni zou een bedrag van zeven à acht miljoen euro gemoeid zijn, tien procent van de meerwaarde bij de doorverkoop gaat naar ex-club KV Mechelen. Paars-wit plukte Hanni destijds Achter de Kazerne weg voor anderhalf miljoen euro en maakt dus heel wat winst.

De middenvelder legde dinsdag al zijn medische tests af in Rome. De Russische transfermarkt is nog open tot 24 februari, maar met het Engelse Burnley op de loer besloten de Russen vaart te zetten achter de overgang. Anderlecht kan met de geïncasseerde miljoenen dan weer de transfermarkt op. Wegens het machtsvacuüm waarin de club momenteel zit tot aan de overname door Marc Coucke op 1 maart, mag er niet meer uitgegeven worden dan er geld binnenkomt. Met de Japanse international Ryota Morioka werd er dinsdag wel reeds een vervanger aangetrokken en ook oudgediende Aleksandar Mitrovic zou op weg zijn naar het Astridpark.

Sofiane Hanni werd in de zomer van 2016 door Anderlecht overgenomen nadat hij bij KV Mechelen Profvoetballer van het Jaar geworden was en de Ebbenhouten Schoen won, bekroningen voor een seizoen waarin hij met veertien stuks assistkoning was geworden. In zijn eerste seizoen in de Belgische hoofdstad had Hanni met dertien doelpunten en negentien assists een belangrijk aandeel in de 34e landstitel van paars-wit. Dit seizoen zat Hanni aan tien doelpunten en zes assists in 31 wedstrijden. Een meer dan aardig gemiddelde, maar een gebrek aan appreciatie binnen de club en strubbelingen met een deel van de fans dreven hem toch naar de uitgang. Afgelopen weekend nam Hanni in stijl afscheid met een hattrick op het veld van aartsrivaal Standard.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volg het nieuws over Anderlecht overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws