© Wim Hendrix

Deze radiostem neemt literaire koffiebar over van actrice Kim Hertogs

Actrice Kim Hertogs heeft het roer van Buchbar, de literaire koffiebar op het Antwerpse Zuid, uit handen gegeven. Vanaf nu verwelkomen Radio 1-stem Annelies Moons en haar kompaan Leen Van Severen de boekenliefhebbers.

eeve

Annelies Moons (28), presentatrice van het Radio 1-programma Wonderland, en Leen Van Severen (34) vonden elkaar in hun passie voor boeken. Toen Buchbar te koop kwam, besloten ze om samen de sprong te wagen. “We behouden het basisconcept van een koffiebar met boeken, maar drukken er wel onze persoonlijke stempel op”, klinkt het bij het vrolijke duo.

“Lang geleden was dit gebouw een slagerij, maar bij ons komen er alleen vegetarische gerechtjes op het menu”, vertelt Leen. “We verkopen ook vooral lokale producten. Zo komt ons bier van de Antwerpse brouwerij Cabardouche.”

Bij Buchbar zal je niet eender welk boek vinden. “Bij ons geen Pieter Aspe of Jeroen Meus. Je vindt hier alleen onze zorgvuldig uitgekozen favorieten.”

Binnenkort bieden Leen en Annelies ook brunch aan en volgen er evenementen met schrijvers, maar fans van speciale boeken en goeie koffie kunnen nu alvast gaan genieten in hun Buchbar.

© FRBE

Aangeboden door onze partners