Drie kinderen met ernstige kwetsuren intussen thuis na incident met hond in Paal

Bron © Het Belang van Limburg

Twaalf kinderen van een school in het Limburgse Paal raakten vrijdagmiddag gewond nadat een hond uit de buurt de speelplaats op liep.

Drie van de twaalf schoolkinderen van De Buiteling in Paal (Beringen), die vrijdagmiddag aangevallen werden door een losgebroken Mechelse scheper, hebben het ziekenhuis mogen verlaten en zijn intussen terug thuis. Dat vernam Belga vrijdagavond van waarnemend korpschef Geert Wouters van de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo. De betrokken hond is overgebracht naar een hondenasiel. De hond raakte vrijdag op een speelplaats en viel kinderen van het eerste en tweede leerjaar aan. Twaalf kinderen liepen bijtwonden op.

Twee ziekenwagens en een mugteam kwamen ter plaatse. Negen kinderen hadden lichte kwetsuren en kregen ter plekke de nodige zorgen. Drie kinderen hadden iets ernstigere bijtwonden. “Op advies van de mugarts zijn die naar het ziekenhuis overgebracht voor verder nazicht. Intussen zijn die kinderen ook terug thuis. Uiteraard was er wat paniek uitgebroken na het voorval. Kinderen, leerkrachten en ouders waren serieus onder de indruk,” aldus Geert Wouters.

De tien maanden oude hond, die in zijn hok zat, was over een muurtje gesprongen en belandde op die manier op de speelplaats. Het terrein waar de hond zat, grenst aan de speelplaats. De jonge hond was vervolgens over zijn toeren geraakt en begon de kinderen te bijten.

“Plaatsvervangend burgemeester Gilbert Lambrechts heeft dan bestuurlijke maatregelen genomen. De hond is veiligheidshalve overgebracht naar een hondenasiel. Daar zal een hondentherapeut het dier onderzoeken om te zien of er op het vlak van zijn karakter iets scheelt. Ten tweede zal bekeken worden of er bij de buurman nog maatregelen nodig zijn om te voorkomen dat het dier opnieuw zou ontsnappen,” legt Wouters uit.

De betrokken kinderen, ouders en leerkrachten werden opgevangen door het psychologische bijstandsteam van de stad Beringen en het OCMW.

Drie kinderen met ernstige kwetsuren intussen thuis na incident met hond in Paal
Foto: ToPa
Door kosn|hvv