Telenet-CEO over Bart De Pauw: “Zou hetzelfde gedaan hebben als VRT”

Als ik in de positie van VRT-CEO Paul Lembrechts was geweest, had ik hetzelfde gedaan. Dat zei Telenet-CEO John Porter dinsdag in ‘Van Gils en Gasten’ over het beëindigen van de samenwerking met Bart De Pauw. “Je moet tegen dit soort zaken heel streng optreden. Dat doen we ook bij Telenet.”

De Telenet-CEO zat bij ‘Van Gils en Gasten’ samen met Sandra Van Fossen, zijn moeder en vrouwenrechtenactiviste. Ze is in België om te vieren dat het senior-managementteam van Telenet, geleid door haar zoon, voor de helft uit vrouwen bestaat.

Volgens Van Fossen is “het slechte nieuws dat er nog meer (getuigenissen en slachtoffers red.) zullen komen. Het goede nieuws is dat we een keerpunt bereiken waarbij vrouwen niet meer bang zullen zijn om erover te praten en geen slachtoffer meer zullen zijn”.

“Mijn persoonlijke visie is dat ‘onschuldig tot het tegendeel bewezen is’ een kwestie is voor het gerecht, niet voor het bedrijfsleven of de media”, zei John Porter gisteren. “Je wil mensen samenbrengen in een omgeving waar ze zich veilig voelen en productief en creatief kunnen zijn. Je moet streng optreden tegen dit soort zaken. Dat doen we bij Telenet ook.”

De laatste serie van De Pauw -‘It’s Showtime’- is momenteel al te zien op aanvraag via Telenet en zal ook in het aanbod blijven. “Het is niet aan ons om dat ‘Opus’ te herbekijken en te beslissen wat er gepast is en wat niet.”

Door adm

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd