Verdrengh: “Waarom zou De Pauw geen programma’s meer maken?”

Mike Verdrengh. Foto: Dirk Vertommen

Is Bart De Pauw voor eeuwig verbrand, of zien we hem ooit weer op het scherm? Vlaams televisiemonument Mike Verdrengh gaat voor de tweede optie. “Mensen verdragen het als hun idolen door het stof gaan.”

Een imago kan best wel wat hebben, zegt Mike Verdrengh. Hij zag het in zijn lange carrière nog gebeuren, dat bekende koppen van hun voetstuk vielen. “En ik heb ze ook weer recht zien krabbelen. Denk aan Tiger Woods. Mensen hebben geapprecieerd hoe hij zijn fouten heeft toegegeven. Hij is door het stof gegaan, en dat heeft gewerkt.”

Verdrengh: “Waarom zou De Pauw geen programma’s meer maken?”
Bart De Pauw Foto: Jimmy Kets

Voor Bart De Pauw is er nog een toekomst in de televisiewereld, denkt Verdrengh. “Het hangt ervan af hoe de zaak verder evolueert en of het hier nu bij blijft. Maar we gaan dertig jaar goede televisie toch niet overboord gooien?”

Met de nuance dat ook de slachtoffers zich erkend moeten voelen, zegt Verdrengh. “Dat is nodig vooraleer de mensen De Pauw weer zullen koesteren. Zijn werk als acteur en presentator ligt iets moeilijker. Een typetje als de Man van Melle wordt nu wel heel pijnlijk.”

Het aanvoelen van Verdrengh strookt met de houding van SBS – de holding boven zenders Vier, Vijf en Zes. De Pauw werkt voor hen achter de schermen nog aan een programma en mag dat voorlopig ook blijven doen. “De samenwerking is altijd correct verlopen”, zegt woordvoerder Kristof Demasure. “Ook op lange termijn sluiten we niets uit. Tot op heden was hij als schermgezicht exclusief verbonden aan VRT. Over de nieuwe situatie is nog niet gesproken.”

Of misschien kan Bart De Pauw overstappen naar VTM, zoals velen van zijn fans suggereren? Daar houden ze het vooralsnog op “geen commentaar”.

Door cka

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd