Pik eens een filmpje mee in de Kempen

Frantz Foto: GVA

Nu ook de herfstvakantie finaal is vergeten, is dit het ideale moment om het duister van de bioscoop op te zoeken. Naast het reguliere programma in de Kempense filmzalen kunt u deze week ook op deze adresjes terecht.

1. Le Passé devant Nous

Wat: Alice leidt een afgesloten en routineus bestaan als luxe-escorte. Veel diepgaand menselijk contact heeft ze niet. Wanneer haar ex-vriend om het leven komt in een ongeval, wordt ze onverwacht geconfronteerd met haar zesjarige zoon, die ze bij de geboorte achterliet. Le Passé Devant Nous is de eerste langspeelfilm van regisseur Nathalie Teirlinck. Zoals in haar eerdere kortfilms focust ze ook hier op moeilijke familierelaties.

Praktisch: donderdag 9 november om 20u in zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2 in Mol

Prijs: 5 euro

 

2. Human Flow

Wat: MOOOV organiseert in UGC Turnhout een exclusieve avant-première van de indrukwekkende documentaire "Human Flow", geregisseerd door de wereldberoemde Chinese kunstenaar Ai Weiwei. Een documentaire over vluchtelingen die gefilmd werd in 26 verschillende landen:"A detailed and heartbreaking exploration into the global refugee crisis.

Praktisch: donderdag 9 november om 20u in UGC Turnhout, Graatakker 99 in Turnhout

Prijs: 8,50 euro

 

3. Raftan

Wat: Een liefdesverhaal over Fereshteh en Nabi, die uit elkaar gerukt worden en moeten vluchten van Afghanistan naar Iran. Hun prille liefde wordt erg op de proef gesteld. De twee acteurs die het jonge koppel op energieke wijze vertolken, werden zelf gerekruteerd uit een migrantenkamp nabij Teheran. 

Praktisch: donderdag 9 november om 20u in de bibliotheek, Kasteelpark 5 in Westerlo

Prijs: gratis

 

4. Frantz

Wat: 1919. De Eerste Wereldoorlog is net afgelopen. In een Duits dorp bezoekt Anna elke dag het graf van haar verloofde, die sneuvelde aan het front in Frankrijk. Op een dag merkt ze op dat een onbekende jongeman bloemen op het graf legt. Het blijkt een Fransman te zijn, die beweert Anna’s verloofde gekend te hebben. De Franse regisseur François Ozon, de laatste jaren toch vooral bekend geworden om zijn expliciete en soms choquerende films, toont zich hier opvallend integer en conventioneel. 

Praktisch: zaterdag 11 november om 20u in zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2 in Mol

Prijs: gratis

Door Hans Otten