Toevallige foto van studente levert haar modellencontract op

Bron © the independent

Foto: Instagram

De 19-jarige Anok Yai had ongetwijfeld nooit verwacht dat een feestje van haar universiteit voorgoed haar leven zou veranderen, maar dat is exact wat er gebeurde. Een fotograaf die op het event aanwezig was, nam een foto van haar, deelde die op Instagram en die ging vervolgens viraal. Enkele minuten later had ze al aanbiedingen van modellenbureaus op zak.

Vroeger werden modellen gescout op onder meer festivals, maar nu kun je dus ook aan een modellencontract geraken dankzij een foto vanop een festival die viraal gaat. Dat is ongeveer wat Anok Yai zopas is overkomen. De negentienjarige studente poseerde tijdens Yardfest voor de lens van fotograaf The Sunk en die deelde de foto op Instagram. In een mum van tijd stroomden de likes binnen en heel wat mensen prezen haar voor haar prachtige donkere huid.

In een interview met Boston Globe doet ze uit de doeken hoe haar leven in een vingerknip veranderde. "Plots begon mijn gsm te vibreren en dat bleef maar duren. Eerst dacht ik dat iemand er een meme mee had gemaakt of iets dergelijks. Zelf vond ik die foto helemaal niet zo bijzonder, maar misschien komt dat omdat mensen die het gewoon zijn om naar zichzelf te kijken niet langer zien wat hen mooi maakt."

Het leverde haar in elk geval al voorstellen van drie modellenbureaus op. Ze studeert biochemie en ziet een extra baantje als model wel zitten. "Het is iets waar ik altijd van heb gedroomd, maar ik was helemaal niet zeker dat het ooit zover zou komen", besluit ze.

 

Saw her right at the end of Yardfest. Stunning @anokyai #huhc #huhomecoming #theyard #fro #curlyhair #darkskin #sudanese

Een bericht gedeeld door TheSUNK|The Shit U Need 2 Know (@thesunk) op

 

Door flb