Zo ‘Antwaarps’ praten de Antwerpse finalisten van Miss België

De finalisten van Miss belgië zijn momenteel op finalereis in Sharm-el-Sheikh. Onze reporter haalde de Antwerpse missen, nota bene de grootste delegatie uit de Antwerpse regio ooit, voor de camera om hun ‘Antwaarps’ dialect te demonsteren.

Onze provincie had  nog nooit zoveel finalistes: zes (of zelfs zeven) op de dertig. Naast kersvers Miss Antwerpen Angeline Flor Pua zijn dat Xenia Goysens (Deurne, eerste eredame), Dhenia Covens (Vremde, tweede eredame), de Iraanse Shakila Allahyar (Antwerpen zelf), Judy Van de Vijver (Zwijndrecht) en Justine Willemse (Arendonk) die moeiteloos Natalia kan imiteren. Ook Alexia Coussement, de kleinste van het pak maar alleszins een van de pittigsten, mag binnenkort een Antwerpse genoemd worden. Ze volgt haar vriend vanuit Roeselare naar Mortsel waar hij een job vond bij Agfa Gevaert. Dat brengt het aantal kanshebbers op de nationale titel op zeven.

'Pocahontas' uit Vremde is Miss Vlaanderen

Vrijdagavond vond in het Baron Resort ook de verkiezing plaats van Miss Flanders, Miss Brussels en Miss Wallonia.
Dhenia Covens (links op de foto) werd door alle aanwezigen verkozen tot Miss Flanders, Zoé Brunet (rechts) tot Miss Wallonia en Laura Smeyers tot Miss Brussels. Covens is 24, studeerde eerste jeugdcriminologie maar is gestopt en gaat nu voor make-up artieste en schoonheidsspecialiste. Haar papa is slotenmaker, haar mama werkt momenteel niet omdat ze lijdt aan de spierziekte fybryomyalgie.

Covens wordt door iedereen ook 'Pocahontas' genoemd vanwege haar 'indianen'-looks. Ze danste vroeger bij Studio 100.

De regionale titels hebben verder in de competitie geen enkele extra waarde, maar zijn uiteraard wel een opsteker. Onder meer Zoë Brunet, op haar veertiende al winnares van de modellenwedstrijd Top Model Belgium, hoort nu al tot de topfavorietes.

Zondag keren de dertig finalistes terug uit Egypte.

Op zaterdag 13 januari weten we wie de opvolgster van de Brugse Romanie Schotte wordt.

Door dst, pp