Zwak Westerlo moet onderspit delven tegen Union

Westerlo is er niet in geslaagd om de goede reeks van zes punten op zes door te trekken. Westerlo speelde niet op niveau en werd overklast door Union dat 0-3 kwam winnen in 't Kuipke. Westerlo mist zo een ultieme kans om richting top-vier te springen.

Eindstand. WESTERLO 0 - 3 UNION

De eerste helft werd een slaapverwekkende vertoning voor alle aanwezigen in ’t Kuipke. Het waren dan nog eens de bezoekers die op voorsprong kwamen, nota bene via ex-Westelspeler Bertjens. Op het halfuur zette hij de netten bol met een rake treffer. Daarvoor had Tabekou met een voorzet-schot de lat geraakt. Westerlo van zijn kant bakte er niks van: geen gevaar en ook heel veel slordigheden. Al werd wel een goal van Osaguona terecht afgekeurd. Voetballend waren de Brusselaars de betere ploeg, al was dat tegen dit Westerlo heus niet zo moeilijk.

Na de rust was hét kantelmoment de gemiste strafschop van Christensen. Na fout op Heymans trapte hij de bal hard in het midden van de goal tegen de lat. Wat later zou Union uitlopen naar 0-2. Een doelpunt van Tabekou. Het sneed Westel de benen af, de slag was verloren. Vercauteren verscheen alleen voor de keeper en 0-3. Bijna nog 0-4 maar Luvumbu mikte tegen de paal.

Een zwaar verdict voor Westerlo, dat ook al de heenmatch met 3-0 had verloren. Niets lukte, zwak voetbal, er zijn zo van die dagen dat het niet mag zijn. Zo'n dag was het voor Westerlo tegen een voetballend beter Union. Een droge 0-3 dus. Westerlo zakt zo naar de zesde plaats in het klassement met 10 punten en kan donderdag Lierse nog op gelijke hoogte zien komen.

Herbeleef hier de wedstrijd:

Door JoRo, Geert Fierens