De nieuwste beautytrend: een streepje bling op je gezicht

Vergeet volgende lente die klassieke lip- en eyeliner maar: als het van topontwerpers afhangt, vervang je ze door een streepje kristallen. Onder meer gezien bij onze landgenoot Dries Van Noten.

In de lente van 2018 zal alles in beautyland draaien rond glitter. Rond de ogen, op de lippen, om de haarscheiding te accentueren: het mag er allemaal heel glamoureus uitzien. In New York hadden de modellen bij Tom Ford een blik met zwarte bling, bij Anna Sui was het iets feeërieker. De trend kwam terug bij Topshop in London, bij Alberta Ferretti en Gucci in Milaan. Moschino-ontwerper Jeremy Scott ging voor zijn eigen merk zelfs voor kleine studs onder de onderste wimpers en losse zilveren glitters op de vingers van zijn modellen.


Beeld Catwalkpictures: Anna Sui / Tom Ford / Topshop Unique

 


Catwalkpictures: Sofia Richie en Gigi Hadid voor Jeremy Scott

Onze landgenoot Dries Van Noten heeft de glitterhype samen met make-upartiest Peter Phillips naar een heel ander niveau getild. Tijdens het defilé in Parijs hadden modellen subtiele Swarovski-kristallen op hun gezicht. De ene vrouw rond de ogen, de andere op de onderlip. Nieuw was ook dat de strakke kapsels werden afgewerkt met een lijntje sprankelende steentjes. Iets om straks ook zelf te proberen?
 

Door vwh