Klimmen op een muur boven het water, met zicht op het nieuwe Havenhuis

Foto: ISOPIX

Antwerpen -

Op zaterdag 16 en zondag 17 september vindt in Antwerpen de allereerste Belgische Deep Water Solo plaats. Dat is een spectaculaire klimwedstrijd op een speciale locatie: in het Kattendijkdok, aan de voet van het nieuwe Havenhuis. Professionele klimmers proberen er zonder beveiliging bovenaan een klimmuur te geraken, die boven het water is gebouwd.

“Dit urban evenement belooft alvast veel spektakel voor de klimmers en de toeschouwers”, zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout. “De deelnemers moeten een klimmuur van acht meter hoog en tien meter breed bedwingen, die deels schuin boven het wateroppervlak hangt. De atleten werken zonder klimgordel en -touw: het water van het Kattendijkdok vormt hun vangnet. ”

De Deep Water Solo is een wedstrijd voor professionele klimmers, die bestaat uit kwalificatierondes voor de niveaus 7b (heren) en 7a (dames). De kwalificatierondes vinden plaats op zaterdag. De sterkste mannen en vrouwen kunnen zich dan plaatsen voor de finale op zondag. In die finale strijden ze voor een prijzenpot van 3.200 euro.

“Voor de deelnemers wordt deze wedstrijd onvergetelijk, maar hij zal ook toeschouwers heel wat spektakel bieden”, aldus nog Van Campenhout. “Het is een alweer een knap voorbeeld van hoe Antwerpen zich profileert als urban sportstad.”

Meer informatie vindt u op deze Facebookpagina.

Klimmen op een muur boven het water, met zicht op het nieuwe Havenhuis
Foto: Facebook
Door JaTi