© Shutterstock, Lidl

Klant reageert geschokt: “Lidl haalt kruisbeelden uit Griekse landschappen op verpakkingen”

“Het is een schande”, reageert een verbolgen klant van Lidl, nadat hij ontdekte dat de warenhuisketen alle kruisbeelden in de Griekse landschappen op haar verpakkingen simpelweg heeft verwijderd. Lidl zelf is zich van geen kwaad bewust.

ehu

Antoine doet zijn verhaal bij RTL Info. “Het is een schande dat Lidl voor foto’s op haar Griekse producten de kruisbeelden uit de landschappen wist, nochtans een deel van het landschap en de cultuur”, klinkt het. Hij voegt er ook foto’s bij van de verpakking van moussaka, waarop duidelijk enkele kruisjes ontbreken.

Lidl gebruikt voor haar Grieks geïnspireerde producten foto’s van idyllische landschappen. Zo staat er op de verpakking van moussaka een plaatje van het eiland Santorini, met haar herkenbare wit-blauwe gebouwen. De foto’s hieronder tonen duidelijk het verschil tussen de originele foto en de ‘opgekuiste’ variant.

© Shutterstock

© Lidl

Supermarktketen Lidl ziet er in elk geval geen graten in. “Wij vermijden het gebruik van religieuze symbolen, omdat we geen enkel geloof willen uitsluiten”, reageert een woordvoerder van de van oorsprong Duitse keten bij RTL Info. “Wij zijn een bedrijf dat diversiteit respecteert en dat verklaart de samenstelling van deze verpakking.”

Waarom de product managers van Lidl dan niet simpelweg gekozen hebben voor een landschap zonder religieuze gebouwen, is niet duidelijk.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws