© Kristof Van Rompaey

© Kristof Van Rompaey

© Kristof Van Rompaey

© Kristof Van Rompaey

© Kristof Van Rompaey

1 / 5

Itegemnaars in de bres voor Ilyan (7) tijdens Netegem

Op het terrein van Chiro Itegem (Heist-op-den-Berg) vond zaterdag Netegem plaats, een initiatief van de Itegemse Mannengilde, met medewerking van Wandelsportvereniging Ivas en de Chiro. De tweede editie van het evenement werd georganiseerd als benefiet voor Ilyan Verschueren (7), een dorpsgenoot die dapper strijdt tegen een zeldzame darmaandoening.

Kristof Van Rompaey

Vorig jaar vond Netegem voor het eerst plaats op het Chiroterrein. Dat was toen een kleinschalige gebeuren, maar dit jaar wilden de organisatoren zich extra inzetten voor de Itegemnse jongen Ilyan. Hij koos er zelf voor om de opbrengsten te schenken aan speelzaal Villa Nelson van het UZ Leuven, zodat ze er met de centjes nieuw speelgoed kunnen aankopen.

Omwille van een belangrijke operatie die werd uitgesteld, kon Ilyan niet op zijn eigen benefiet aanwezig zijn. “Maar de chirurgen konden wel de ingrepen uitvoeren die ze vooraf hadden gepland”, vertelt papa Jan Verschueren, die ook deel uitmaakt van de gilde. “Momenteel verblijft Ilyan nog in het ziekenhuis, maar hij is op de goede weg. Pas als hij 200 milliliter kan drinken, mag hij weer naar huis. Dat zal waarschijnlijk toch nog een week tot twee weken duren.”

Het weer hadden de organisatoren van Netegem dit jaar niet helemaal mee. “Ondanks de nattigheid, daagden er toch nog zo'n 250 deelnemers op voor de fotozoektocht”, zegt Steven De Keuster van de mannengilde. “Voor onze barbecue hadden we vooraf al 300 inschrijvingen." De aanwezig kinderen zagen in de namiddag in elk geval nog de kans om zich uit te leven op de talrijke springkastelen. Wie dat wenste, kon 's nachts zelfs blijven kamperen op het terrein.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Heist-op-den-Berg in als startgemeente.

Nu in het nieuws