Mysterie rond verdwijning journaliste: vrouw zit niet in gezonken duikboot van uitvinder

Bron © BELGA

Kimm Wall

Het lichaam van de Zweedse journaliste Kim Wall bevond zich niet aan boord van de Deense privéduikboot, die in de baai van Koge ten zuiden van de Deense hoofdstad Kopenhagen was gezonken. De Deense politie deelde volgens het persagentschap Ritzau zondag in Kopenhagen mee dat bij het doorzoeken van de UC3 Nautilus geen lijk werd aangetroffen.

De rechtbank in Kopenhagen beschuldigde de kapitein van de duikboot, Peter Madsen, zaterdag van doodslag in verband met de verdwijning van de journaliste. Hij zit nu 24 dagen in voorlopige hechtenis. Madsen ontkent in alle toonaarden.

De 18 meter lange duikboot was donderdagnacht voor de Deense hoofdstad gezonken. Donderdagavond was Madsen met de 30-jarige Zweedse uitgevaren. Hij beweert dat hij haar achteraf op een klein eiland in het Kopenhaagse havengebied had afgezet.

De duikboot werd zaterdag op zeven meter diepte uit het water gehesen. Zondagochtend werd het water uit de boot gepompt. Daarna gingen technici met beschermende kledij en gasmaskers aan boord en zochten vruchteloos naar het lichaam van de Zweedse vrouw.