Laundry Day viert verjaardag met grootste taart ter wereld op Linkeroever

Foto: rr

Linkeroever -

Laundry Day wordt 20 jaar en dat willen de organisatoren met iedereen vieren op het festivalterrein op de Antwerpse Middenvijver. Daarvoor wordt de grootste taart ter wereld gemaakt.

“Het staat nu al vast dat die verjaardagstaart één van de meest spectaculaire ter wereld zal zijn”, meldt Laundry Day in een persbericht. “Samen met de Belgische La Lorraine Bakery Group zal er een poging gedaan worden om het wereldrecord van de grootste taart te verbreken.”

De verjaardagstaart zal liefst 17 meter lang en 15 meter breed zijn en een beginhoogte van 60 cm hebben om zo uitgeroepen te worden tot ‘biggest cake in the world’. De aanvraag voor erkenning is aanvaard door het Guinness Book of World Records en gerechtsdeurwaarder Jan Weyns komt eind deze maand ter plaatse om de recordpoging vast te stellen.

Op woensdag 30 augustus is iedereen van 17 tot 22 uur welkom op de Middenvijver op Linkeroever om gratis taart te eten. Bezoekers kunnen dan ook “in preview de unieke spectaculaire stages van het festival bewonderen”.

De 20ste editie van Laundry Day vindt enkele dagen later, op zaterdag 2 september, plaats.

Door doro