Fout accessoire uit de jaren 90 is weer hip: de comeback van de scrunchie

Foto: Instagram

"De voorbije decennia was het modieus onverantwoord om met een scrunchie, een haarelastiek met behoorlijk wat stof in een opvallende kleur errond, naar buiten te komen. Maar alles komt terug. Vandaag lopen it-girls onder wie Bella Hadid en Selena Gomez ermee te pronken."

Als het aan Carrie Bradshaw zou liggen, was er geen sprake van een comeback voor de scrunchies. In een ‘Sex and The City’-scène discussieert ze met haar lief Berger over het feit dat het personage in zijn boek ongeloofwaardig overkomt omdat ze het accessoire draagt. Ook op een feestje laat ze merken dat ze niet tuk is op het opvallende elastiekje dat furore maakte in de jaren 80 en vroege jaren 90.

Fout accessoire uit de jaren 90 is weer hip: de comeback van de scrunchie

Miranda, gespeeld door Cynthia Nixon die nu een politieke carrière beaamt, gaf haar in een andere aflevering onrechtstreeks gelijk. “Ik weet niet wat er me het meest stoorde. Het feit dat hij vroeger een lief had, of het feit dat hij een relatie had met iemand die scrunchies droeg."

Fout accessoire uit de jaren 90 is weer hip: de comeback van de scrunchie
Foto: PN / Instagram

Maar tijden veranderen en de scrunchie is weer hip. Het Amerikaanse topmodel Bella Hadid droeg er in juni eentje toen ze ging sporten. Selena Gomez verscheen er in 2013 mee in de straten van New York. Ook Chanel-poulin Lily Rose Depp werd onlangs ook met een wit exemplaar gesignaleerd.

 

BV-kapper Jochen Vanhoudt bevestigt de trend. "Ik verkoop ze sinds twee jaar terug in mijn kapsalons, maar nu is er massaal veel vraag naar. Ze komen in allerlei kleurtjes en stoffen. Van fluo tot met motieftjes en van fluweel tot satijn met strass", klinkt het. Jochen voegt eraan toe dat scrunchies ideaal zijn om een hoge staart te maken of ze rond een dot te draaien. De elastiek in het accessoire is sterk genog om je haar omhoog te houden", zegt hij. De kapper raadt dames die voor een duurder exemplaar kiezen aan om te checken of de scrunchie zeker in de wasmachine mag. "Het is interessant als je producten (haarlak, droogshampoo,...) er kunt uitwassen."

 

 

.

Fout accessoire uit de jaren 90 is weer hip: de comeback van de scrunchie
Set met roze en gebloemde scrunchie - Clair’s - 3,50 euro / zwarte scrunchie - H&m - 2,99 euro / met pailletten - Topshop - 8 euro / turkooizen scrunchie - Decathlon - 1,99 euro
Door vwh