Planckendael kondigt mooi koalanieuws aan, terwijl Zoo droevig bericht verspreidt

Maka Foto: Planckendael

Mechelen / Antwerpen -

De Antwerpse dierentuinen hebben op een dag tijd mooi en slecht koalanieuws te melden. Planckendael kondigde maandagmiddag met trots de komst van nieuwe koalaman Maka aan. Nauwelijks enkele uren later moest de Antwerpse Zoo met droefheid het heengaan van het zieke koalamannetje Omaroo melden.

Eerst dus het goede nieuws. In Planckendael arriveerde maandag koalaman Maka vanuit de zoo van Duisburg. En wat bleek? Het was meteen grote liefde tussen ons koalavrouwtje Alinga en de nieuwe koalaman. Al vanaf het begin keek Alinga heel erg geïnteresseerd naar haar nieuwe partner. Overdag zitten ze rustig blaadjes te knabbelen, elk in hun eigen boom, en kijken ze wat naar elkaar. Maar ’s avonds blijken ze wel heel erg actief. Op infraroodbeelden is te zien hoe ze in het donker tot bij elkaar komen en proberen te paren. “Dat belooft alvast vuurwerk voor het internationale kweekprogramma!”, zo kijkt de dierentuin al vooruit.

Planckendael kondigt mooi koalanieuws aan, terwijl Zoo droevig bericht verspreidt
Omaroo Foto: Zoo Antwerpen

De Zoo van Antwerpen moet vandaag dan weer “met spijt in het hart” droevig nieuws melden. Het 11 jaar oude koalamannetje Omaroo verloor de strijd tegen kanker. “De verzorgers hadden gemerkt dat de bejaarde Omaroo al een poosje minder goed at en moeite had met bewegen”, meldt de Zoo via Facebook. “Dokter Francis, bijgestaan door een team van ervaren verzorgers, zette alles op alles om hem er weer bovenop te krijgen. Gisteren verloor het dier helaas de strijd en overleed hij. De verzorgers zijn er het hart van in.”

“Koala’s zijn zacht en gevoelig, maar ook erg complexe en schuchtere dieren. Het achtergebleven vrouwtje Guwara omringen we met extra liefde en zorg.”

Door JoRo