Is dit het magische ingrediënt dat je slank zal maken?

Bron © daily mail

Foto: Shutterstock

De Nieuw-Zeelandse studente Jessica Pahl heeft zonet van haar overheid een flinke som geld gekregen om onderzoek te voeren naar wat volgens haar de ultieme dieetpil zou kunnen zijn. Het geheime ingrediënt waarmee ze obesitas wil bestrijden, vind je ook bij ons in de supermarkt: zeewier.

Zeewier wordt traditioneel vaak in de Japanse keuken gebruikt, maar vond ondertussen ook zijn weg naar bij ons in de vorm van sushi en de hippe poke bowls. Het zou volgende de 22-jarige Jessica Pahl, die verbonden is aan de University of Southern Queensland, wel eens het sleutelelement kunnen zijn in de zoektocht naar een dieetpil die ook echt werkt. Omdat haar onderzoek zo veelbelovend is, kreeg ze van de Nieuw-Zeelandse overheid zonet een subsidie van ongeveer 30.000 euro. 

Het is de bedoeling dat de onderzoekster nu in drie fasen verschillende soorten zeewier gaat testen op albinoratten. Vervolgens moeten nog testen op mensen plaatsvinden voor het eventueel op de markt terecht zou kunnen komen. De eerste resultaten zouden veelbelovend zijn.

Jamie Oliver

Het is niet de eerste keer dat zeewier genoemd wordt als mogelijk afslankmiddel. Jamie Oliver bestempelde het eerder al als een superfood en claimde dat hij zelf enkele kilo's was verloren dankzij het product. Uit een ander wetenschappelijk onderzoek van de Newcastle University bleek ook dat het alginaat dat in het zeewier zit, maakt dat ons lichaam de opname van vet een halt toeroept. De stof fucoxanthin die aanwezig is in bruine soorten zeewier werd bovendien al gelinkt aan gewichtsverlies.

 

Door flb