Mars investeert 30 miljoen euro in Olense rijstfabriek

Olen -

Het feestje voor de veertigste verjaardag van de Uncle Ben’s rijstfabriek in Olen kreeg vrijdag nog een extra opbeurend toefje: het Amerikaanse familiebedrijf Mars investeert dit jaar 4 miljoen euro in de fabriek, de komende zeven jaar nog eens 2 à 3 miljoen euro per jaar.

De fabriek in Olen is naast de moederfabriek in de Verenigde Staten de enige rijstfabriek van Uncle Ben’s in de wereld. Het Kempense bedrijf exporteert aan 35 landen over de hele planeet, uitgezonderd Noord-Amerika. Voor de veertigste verjaardag kondigde de directie van Mars een ambitieus investeringsplan voor de volgende jaren aan.

Dit jaar pompt het bedrijf 4 miljoen euro in de Olense vestiging, tot en met 2025 volgen jaarlijks nog eens 2 à 3 miljoen euro aan investeringen. Die zijn bedoeld om innovatief en technologisch in te spelen op nieuwe trends en visies in het rijstsegment. Olen is nu al hét onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor Uncle Ben’s binnen de Marsgroep.

Zo werden in het verleden het kookbuiltje en de ‘tien minuten rijst’ in Olen bedacht en ontwikkeld. Mars investeerde in 2013 ook al eens 20 miljoen in de bouw van een nieuwe vleugel voor de fabriek.

Mars investeert 30 miljoen euro in Olense rijstfabriek
Foto: BERT DE DEKEN
Door HO