Patiënt (70) in ziekenwagen overlijdt na botsing op Zuiderring

Foto: MTO

Mol / Balen -

Op de Zuiderring in Mol, ter hoogte van het kruispunt met de Kiezelweg, is vrijdagvoormiddag een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Een 70-jarige man uit Balen, die in een ziekenwagen werd vervoerd, kwam daarbij om het leven.

Omstreeks 10u25 wilde een personenauto die vanuit de Kiezelweg kwam, de Zuiderring oprijden. Op dat moment reed een ziekenwagen, die een patiënt vervoerde, met sirene en lichten op de Ring. Het kwam tot een zware botsing. De patiënt overleefde de klap niet.

“Het MUG-personeel heeft de man nog proberen te reanimeren, maar hij is ter plaatse gestorven. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of hij gestorven is door het ongeval of door zijn medische toestand”, zegt Robert Lehaen van de lokale politie. Het gaat om een 70-jarige man uit Balen.

Uit wrak bevrijd

De bestuurster van de wagen reed na de aanrijding nog tegen een verkeersbord. Ze werd door de brandweer uit haar wrak bevrijd en overgebracht naar het ziekenhuis van Overpelt. De twee ambulanciers werden met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis van Mol. Geen van de drie slachtoffers verkeren in levensgevaar.

Een verkeersdeskundige is ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Twee rijstroken van de Zuiderring blijven intussen afgesloten, wat voor verkeershinder zorgt.

“Brandweer zone Kempen is zwaar aangeslagen door dit ongeval en wil zijn deelneming betuigen aan de familie van het slachtoffer”, zegt de brandweer.

Patiënt (70) in ziekenwagen overlijdt na botsing op Zuiderring
Foto: MTO
Door MTO