© mathom - Fotolia

Limburgs meisje krijgt baby na verkrachting door Afghanen

De Hasseltse strafrechter heeft vrijdag twee Afghaanse vluchtelingen veroordeeld tot vijf en twee jaar cel voor de brutale verkrachting en aanranding van een Limburgs meisje van 16. Het minderbegaafde slachtoffer was door het duo meegelokt aan het station. In het appartement van een van de daders kreeg ze een mix van alcohol, Red Bull en de verkrachtingsdrug Rohypnol toegediend. In totaal hielden ze haar er in april 2015 gedurende drie dagen vast. Met de hulp van een vriendin wist ze uiteindelijk aan haar twee belagers te ontkomen. Intussen is ze bevallen van een kind van haar verkrachter.

geho

Het meisje, die eerder al eens van huis wegliep, kwam in contact met de daders via Facebook. Na het drinken van het glas verklaarde ze alles dubbel te zien, waarna ze haar ogen niet meer kon openhouden, koud had en rilde plus drie keer moest overgeven. De 22-jarige Afghaan verkrachtte haar daarop terwijl zijn kompaan enkel voor aanranding veroordeeld is.

Uit onderzoek blijkt dat de baby die de vrouw in december kreeg, wel degelijk een gevolg van de verkrachting is. Het 16-jarige meisje besloot het kind te houden of dreigde er anders weer mee om weg te lopen. Omdat ze enkele dagen vast had gezeten, had het gebruik van een morningafterpil geen enkele zin meer.

De daders zijn elk voor vijf jaar uit de rechten ontzet. De jongste veroordeelde (21) is door het aanslepen van het proces inmiddels het land uitgezet. Zodra hij terug voet aan land zet in België, riskeert hij de onmiddellijke aanhouding. De vader van het kind is veroordeeld tot het betalen van 75.000 euro aan de moeder van zijn kind omdat hij haar nu dwingt tot extra kosten.

Daar komt nog eens 11.000 euro schadevergoeding bovenop voor de ouders van het slachtoffer. De andere veroordeelde moet 9.500 euro ophoesten.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Nu in het nieuws