Buurtbewoners verliezen parkeerplaatsen door tentjes 10 Miles

Martine Dieussaert Foto: gva

Linkeroever -

De buurtbewoners van de Reinaartlaan op Linkeroever ondervinden last van de 10 Miles die er zondag plaatsvinden. “Tal van parkeerplaatsen gaan hierdoor verloren”, aldus buurtbewoonster Martine Dieussaert (49) die in de Gloriantlaan woont.

“De witte tentjes in de Reinaartlaan staan sinds twee jaar op de helft van de weg waar normaal gezien parkeerplaatsen zijn”, vertelt Martine. “Daardoor verliezen we heel wat parkeerplaatsen. Ik ben helemaal niet tegen de 10 Miles, maar er wordt steeds meer van het openbaar domein ingenomen. Voor oudere mensen hier is het niet haalbaar om de wagen steeds verder te moeten parkeren.”

Twee jaar geleden stapte Martine naar huisvestingsmaatschappij ABC met de vraag om een week een parkeerplaats in de ondergrondse parking van het gebouw te huren. “Dat was toen niet mogelijk. Enkel bewoners die zo’n ondergrondse parkeerplaats huren met een huurcontract krijgen toegang tot de ondergrondse parking.”

Compromis

ABC is wel bereid om een compromis te sluiten met de bewoners, indien de vraag voldoende op voorhand wordt gesteld. “Wij willen samen op zoek gaan naar een oplossing voor de bewoners”, zegt directeur Roel De Bock. “Maar dit jaar hebben we de vraag om de ondergrondse parking open te stellen niet gekregen. Twee jaar geleden kwam die vraag er wel, net voor de 10 Miles. Zomaar van de ene op de andere dag de parking openstellen, is niet haalbaar. De bewoners moeten ons ook de tijd gunnen om een oplossing te zoeken.”

Door Laura De Backer