Antwerpenaar schreeuwt onschuld uit: “Niets met Parijs te maken, ben gewoon op mijn werk”

Het persbureau Reuters meldde donderdagavond dat de Franse politie op zoek is naar een tweede dader van de schietpartij op de Champs-Élysées. Die zou via de Thalys vanuit België naar de Franse hoofdstad zijn gereisd. Op sociale media ging de foto van Antwerpenaar Youssouf E.O. de wereld rond als verdachte. De man wordt door de politie gezocht in een ander dossier, maar schreeuwt zijn onschuld uit. De man stapte intussen met zijn advocaat naar de politie.

SaRe, bap

Op de Champs-Élysées in Parijs werd donderdagavond een politieagent doelbewust doodgeschoten door een schutter met een automatisch oorlogsgeweer. Twee andere agenten raakten zwaargewond bij de schietpartij, de dader werd geneutraliseerd. Reuters meldde later op de avond dat een tweede voortvluchtige verdachte via België met de Thalys naar Parijs was gereisd. In eerste instantie werd op sociale media een afbeelding van de Antwerpenaar Youssouf E.O. verspreid. De man was donderdagavond in werkelijkheid aan het werk bij raffinaderij Total op de Scheldelaan in Antwerpen, laat zijn advocaat Nabil Riffi weten. Hij ontkent ook maar iets te maken te hebben met de feiten in Parijs.

De oorzaak was een uitgelekt pv van de Belgische federale politie waarin de Franse politie gevraagd werd om naar hem uit te kijken. Hij zou onderweg zijn naar Parijs en zo ontstond vermoedelijk de verwarring. Youssouf E.O. wordt echter in Antwerpen gezocht in een drugsdossier en staat niet bekend als geradicaliseerd.

E.O. heeft zich intussen met zijn advocaat aangeboden bij de politie.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws