iPhone 7 Plus vliegt spontaan in brand

Bron © BBC

Een video op Twitter doet sinds donderdag veel vragen rijzen over de veiligheid van de iPhone 7 Plus. Beelden van de achttienjarige Brianna Olivas uit het Amerikaanse Tuscon laten zien hoe er zomaar rook uit de linkerkant van haar toestel komt. Apple is een onderzoek gestart.

Het toestel lag naast Olivas in bed op te laden toen het plotseling in brand vloog. Gelukkig kon haar vriend de iPhone op tijd verplaatsen naar een veiligere plek. “Ik had al een dag eerder door dat er iets niet in orde was”, vertelde ze aan BBC. “Mijn iPhone wilde niet meer opstarten, dus bracht ik de smartphone maar naar de winkel. Na inspectie zeiden ze me dat er niks mis mee was.” De tiener heeft via Apple al een vervangtoestel gekregen. “Ze vertelden me dat ze nog nooit zoiets hadden gezien.”Een woordvoerder van Apple liet aan Mashable weten dat er voorlopig geen sprake is van een wereldwijd probleem.

De video doet terugdenken aan de Galaxy Note 7 van Samsung. Ook dat apparaat had in het najaar van 2016 te kampen met ontploffingsgevaar, al ging het toen om enkele tientallen exemplaren. Bij de iPhone 7 Plus is dat momenteel niet het geval.

Door kmlo