Modeshow van Victoria Beckham leidt aandacht af van schandaal met David

Bron © the guardian

Foto: Isopix

Victoria Beckham presenteerde tijdens de New York Fashion Week haar nieuwste collectie, maar meer dan ooit waren de ogen op haarzelf gericht. De ontwerpster stond voor het eerst opnieuw in de publieke belangstelling na het schandaal met de uitgelekte e-mails van haar man David. Die laatste zat - alsof er geen builtje aan de lucht was - op de eerste rij met dochter Harper op de knie en hun drie zonen naast zich.

Voetballers antwoorden met de voeten en Victoria Beckham duidelijk met haar creaties tijdens de modeweek in New York. De Britse ontwerpster stuurde onbewogen een resem modellen de catwalk op in een collectie die voortborduurde op haar vorige werk. Ze koos opnieuw vaak voor vrouwelijke, comfortabele creaties met een mannelijke snit. Zo waren er heel wat kostuumjasjes en rolkraagtruien te zien en werd er geopteerd voor sobere kleuren zoals donkerblauw, grijs en bordeaux. Hier en daar viel ook een roze accent of een opvallend patroon te bespeuren.

Victoria Beckham maakt kleding zoals ze die zelf graag draagt, maar dit keer ging er ook echt een boodschap achter schuil. "Ik wou altijd al silhouetten creëren die vrouwen sterker doen voelen, iets wat dit seizoen nog relevanter is geworden. "Met alles wat er gebeurt in de wereld is het niet eenvoudig om vandaag een vrouw te zijn. We moeten optimistisch zijn, maar we willen ons ook veilig voelen en dat is wat ik dit seizoen heb proberen over te brengen", zei ze in een reactie. 

Daarnaast liet ze zich ook nog ontvallen dat het "geen makkelijke tijden zijn". Of ze daarmee naar de politieke situatie in de VS wou verwijzen of naar het schandaal rond haar man, is nog maar de vraag. David zat in elk geval gewoon op zijn vertrouwde plaats op de front row, naast Anna Wintour en zijn kinderen. 

Door flb