Act as One betaalt lidgeld terug: “We willen geen ‘owners’ tegen hun zin”

Foto: TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Deurne -

Leden van supporters-collectief Act as One, van voetbalclub R. Antwerp FC, kunnen tot eind februari hun lidgeld terugvragen. Een aanbod waar voorlopig maar weinig mensen op ingingen.

Het rood-witte supporterscollectief Act as One biedt zijn leden een eenmalige uitstapmogelijkheid met een volledige terugbetaling van het owner-geld. “De voorbije jaren hebben we fondsen geworven om Antwerp voor het faillissement te behoeden én om er in één beweging een fan owned club van te maken”, zegt woordvoerder Steffen Peelmans. “Sinds de overname door Patrick Decuyper staan sommige leden niet langer achter dat streven. Omdat we het spel eerlijk willen spelen, willen we hen niet tegen hun zin owner laten blijven. Tot 28 februari krijgen ze de kans om hun ownership met een aangetekend schrijven stop te zetten en het lidgeld terugbetaald te krijgen.”

Weinig reactie

Act as One maakte de uitstapmogelijkheid al enkele weken geleden bekend op de ledenvergadering, maar voorlopig zegden nog maar een vijftiental leden hun lidmaatschap op. “We merken zelfs dat ons ledenaantal (2.050 owners en ruim 5.000 steunende leden, red.) er nog lichtjes op vooruitgaat”, zegt Peelmans. “Een duidelijk signaal dat de fans ons werk appreciëren.”

Act as One wil ook in de toekomst een stok achter de deur houden. “Omdat het nog steeds niet duidelijk is wie de investeerders achter Patrick Decuyper zijn, valt niet uit te sluiten dat zich vroeg of laat een mogelijkheid aandient om aandelen te verwerven in de nv RAFC Management. Daarnaast willen we het fonds ook aanwenden ter bescherming van het clubpatrimonium (naam, nummer en kleuren van de club, red.).”

Door dbw