© BFM

Zes jaar cel geëist voor dodelijke vechtpartij op Falconplein

Het openbaar ministerie heeft celstraffen tot zes jaar gevorderd voor een vechtpartij op het Falconplein. Daarbij kwam een 23-jarige Roemeen om het leven.

sare

Een ruzie in het prostitutiemilieu leidde in december 2015 tot een zware vechtpartij op de hoek van het Falconplein en de Verversrui. Een vechtpartij met fatale gevolgen: de 23-jarige Roemeen Marionut Negoita kreeg een messteek in zijn borst en stierf ter plaatse.

Volgens het parket lag een vete tussen Said A. (28) en Alin T. (24) aan de basis. In de weken voordien was het al meermaals tot schermutselingen gekomen.

De avond van de feiten zat Roemeen Alin T. met enkele vrienden in een appartement in de Lange Winkelhaakstraat, toen plots een kassei binnengegooid werd. Tot de tanden gewapend trokken de Roemenen op zoek naar de dader. Hoewel dat niet zeker is, waren zij ervan overtuigd dat Said A. er voor iets tussen zat. Die vonden ze op de Verversrui.

Betonijzers en knuppels

Op camerabeelden die gisteren getoond werden, is te zien hoe de Roemeense groep in de Verversrui naar Said A. en diens vriend Laurentiu P. (37) stapt, gewapend met messen, betonijzers en knuppels. A. vuurde daarop drie keer met een revolver op de grond. In de vechtpartij die volgde, vielen langs beide kanten slachtoffers. Enkel Negotia overleed, maar wie hem doodstak, is tot op vandaag onduidelijk.

Het parket verdenkt Laurentiu P. en eiste zes jaar cel tegen hem wegens ‘slagen en verwondingen met voorbedachtheid zonder het oogmerkt te doden maar met de dood tot gevolg’. Said A. riskeert dertig maanden cel. De vrienden van het slachtoffer, zeven Roemenen tussen 21 en 28 jaar oud, hoorden twee jaar vorderen.

Vonnis op 18 januari.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws