© VIER

Homans (N-VA) blikt terug op dronken ‘Nacht van de Televisiesterren’: “Laag bij de grond”

De Vlaamse viceminister-president Liesbeth Homans (N-VA) is maandagavond te gast in de voorlaatste aflevering van het VIER-programma ‘Kroost’. Presentator Eric Goens blikt met de politica onder meer terug op de moeilijke scheiding die ze als kind moest meemaken en op de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren, waar ze werd verweten dronken te zijn.

bap

Homans trok eind april de aandacht op de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren, waar programma’s bekroond worden met awards. Toen ze een prijs wilde uitreiken aan Erik Van Looy voor ‘De Slimste Mens ter Wereld’, raakte ze verzeild in een discussie met presentator Luk Alloo. Tot slot van rekening struikelde ze over haar woorden. Nadien gaf ze toe dat de witte wijn haar te veel parten had gespeeld.

Weerbots

In de aflevering van ‘Kroost’ maandagavond komt Homans een week na de fase op die bewuste avond terug. “Ik wil er niet over blijven doorgaan, maar nu krijg ik pas de weerbots”, klinkt het. “Je moet alles in perspectief kunnen bekijken. De media nam toen meteen conclusies terwijl ze nooit bevestiging hebben gekregen. Laag bij de grond en het doet me denken aan de Britse tabloids.”

Goens vraagt zich vervolgens af of Homans de komende tijd nog wel een glas alcohol in het openbaar zal drinken. “Dat zou hypocriet zijn want dan ga je mee in de insinuaties die gemaakt zijn. Ik heb nooit ontkend dat ik een paar glazen heb gedronken, maar nooit meer een glas drinken zou degenen die mij willen betichten van wat dan ook gelijk geven.”

Op jonge leeftijd moest Homans toekijken hoe haar ouders uit elkaar gingen. Sindsdien heeft zij samen met haar zussen niets meer van haar vader vernomen. “Het hoeft voor mij niet meer”, klinkt het resoluut.

‘Kroost’ is tot volgende week elke maandag te zien vanaf 21.40 uur op VIER.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Nu in het nieuws