© gvh

Agressie dwingt Beach Club De Ster tot sluiting

De uitbaters van de Beach Club en de kiosk op recreatie­domein De Ster sluiten hun deuren. Taverne De Brokkelink overweegt om in juli en augustus te sluiten. Volgens de uitbaters is dat een gevolg van de toenemende agressie en bedreigingen.

Nadine Van Meervenne, die met haar man de Beach Club en kiosk uitbaat in provinciaal ­domein De Ster, gooit de handdoek. ”Onze concessie loopt tot 2019, maar we stoppen”, zegt ze. “We hebben lang over deze ­beslissing nagedacht. We staan hier sinds 1973. Het was plezant werken. Nu is het helemaal anders.”

Vooral het gedrag van allochtone jongeren ligt volgens haar aan de basis van haar beslissing. “Komen ze iets bestellen, dan zijn ze agressief. Meisjes en kinderen worden lastiggevallen. Ze richten vernielingen aan. De bedreigingen zijn me te veel.”

Ook Ben Stassen van taverne De Brokkelink steekt zijn ongenoegen niet weg. “Mijn klanten zien de vechtpartijen en de agressie van dichtbij. Op sommige dagen staan mijn personeel en ik hier met trillende benen”, zegt Stassen.

“Het is aan de provincie om in te grijpen”, zegt burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA). “Op drukke dagen zetten we de politie in en we komen tussen bij problemen. Maar politiemensen zijn geen stewards of bewakingsagenten.”