Chinezen nemen failliete VLM over: 60 mensen kunnen aan het werk blijven

Foto: Belga

Deurne - Het failliete VLM heeft een overnemer, een Chinese investeringsgroep. Die is bereid niet alleen de resterende Fokkers over te nemen maar bovendien vanop Deurne de komende maanden een doorstart te maken met een 60-tal personen. De Chinezen garanderen daarbij minimaal één jaar werkgelegenheid.

Zoals Gazet van Antwerpen vandaag wist te melden onderhandelden de drie Antwerpse curatoren de voorbije dagen nog met één kandidaat-overnemer en was een deal nakend. Dat wordt nu bevestigd in kringen van de curatoren hoewel de naam van de Chinese groep nog voorlopig geheim blijft.

Wel is al duidelijk dat de curatoren slaagden in hun opzet om de maatschappij te verkopen aan een overnemer die de zaak zou willen verderzetten vanop Deurne met een maximum aan hertewerkstelling.

Bij het voormalige VLM werkten bij het faillissement nog een 160-tal mensen. Volgens insiders zullende overnemers met een beperkte groep herbeginnen maar kunnen zij daarbij wel rekenen op de voormalige technische sleutelfiguren van het bedrijf. Allicht verzekerden de Chinezen zich inmiddels ook van een lokale portefeuille om van een aantal vluchten zeker te zijn.  In elk geval bedongen de curatoren schriftelijk dat de operaties vanop Deurne worden verdergezet.

Een onmiddellijke doorstart is uitgesloten en zal minstens enkele maanden duren. Pas nu kunnen de curatoren immers bekrachtiging van hun akkoord vragen aan de rechtbank en pas nadien kan officieel met het Bestuur der Luchtvaart worden gesproken over de noodzakelijke vliegcertificaten. Intussen kunnen dan de aanwervingen beginnen.

 

ayer_d2d9",wid:"_1467261",uiconf_id:"21813201",flashvars:{doubleClick:{plugin:!0,adTagUrl:prerollUrl},vast:{plugin:!0,postrollUrl:prerollUrl.replace("preroll","postroll"),loadAdsOnPlay:!0},adsOnReplay:!0,metadataProfileId:3063771,requiredMetadataFields:!0},cache_st:"1406844806",entry_id:"0_h3xgyzkm"}),kWidget.addReadyCallback(function(e){function a(e){gemiusStream.event("21813201",r,l,e);var n=a.caller.toString();console.log("gemiusStream.event: "+e+"@"+l+"sec - totalTime: "+i+"sec - Caller: "+n)}var n=document.getElementById(e),r="0_h3xgyzkm",t="nGEwQsgXJ7hprExa7E7U9MdvHZF8JkboWpPj7lWEnH3.G7",l=0,i=0,o=0,d="undefined"==typeof MEDIAHUIS?"nw":MEDIAHUIS.config.page_sectionname,c=[{name:"_SCT ",value:"news"},{name:"se",value:d},{name:"ct",value:"nw"},{name:"st",value:"vid.wex.frag.vod.free"},{name:"tv",value:"news"}];n.kBind("metadataReceived",function(){var e,a=n.evaluate("{mediaProxy.entryMetadata}");i=n.evaluate("{mediaProxy.entry.duration}");var r=document.getElementsByClassName("video-source-origin");if(r.length>0)for(var t=r.length;t>=r.length;t--){var l=r[t-1];l&&l.parentNode.removeChild(l)}if(a&&a.Source){var o=a.Source;switch(o){case"ATV":e="atv";break;case"TVL":e="tvl";break;case"TVO":e="tvoost"}if(e){var d="www."+e+".be",c=document.createElement("div"),s=n.parentNode;c.className="video-source-origin",c.innerHTML="Bekijk meer video's van "+o+' op '+d+"",s.parentNode.insertBefore(c,s.nextSibling)}}}),n.kBind("playerUpdatePlayhead",function(e,a){l=l!=Math.round(e)?Math.round(e):l}),n.kBind("changeMedia",function(e,a){gemiusStream.closeStream("21813201",r,l),r=e.entryId,gemiusStream.newStream("21813201",r,i,c,[],t)}),n.kBind("playerStateChange",function(e){"buffering"!=e&&("playing"==e&&0==l&&o||(i>l&&a(e),0==l&&"playing"==e&&(o=1)))}),n.kBind("doStop",function(e,n){i>l&&a("stopped")}),n.kBind("seeked",function(e){i>l&&(l=e,a("seekingStarted"))}),n.kBind("playerPlayEnd",function(e,n){a("complete")}),n.kBind("doReplay",function(e,n){gemiusStream.closeStream("21813201",r,l),l=0,r=e.entryId,gemiusStream.newStream("21813201",r,i,c,[],t),a("playing")})})
Door Paul Verbraeken

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd