© EdA

Dertig maanden cel met uitstel voor bolletjesslikker

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 25-jarige Surinamer donderdag veroordeeld tot dertig maanden cel met uitstel voor drugssmokkel. Hij had bolletjes cocaïne ingeslikt en de drugs zo het land binnengebracht. Hij kreeg ook een boete van 12.000 euro opgelegd, waarvan de helft effectief.

De federale politie werd getipt over een bolletjesslikker die op 25 april 2016 met een bus van Eurolines in Antwerpen zou aankomen. Glarens M. stapte als enige van de bus in de Van Stralenstraat en bleef daar op iets of iemand wachten. Na een half uur besliste de politie om hem te arresteren.

Uit medisch onderzoek bleek dat hij acht bolletjes had ingeslikt, goed voor 150 gram cocaïne in totaal. Hij had een telefoonnummer op zak, maar de politie kon niet achterhalen van wie het was. Glarens M. verklaarde dat hij in opdracht van een zekere ‘mijnheer Smith’ had gehandeld. Die had hem 300 euro beloofd om de cocaïne vanuit Suriname naar Antwerpen te smokkelen. De beklaagde, die ruim drie maanden in voorhechtenis zat, wil zo snel mogelijk weer naar zijn gezin in Suriname gaan.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws