© Dirk Kerstens

Vlaams Belang voert actie tegen komst nieuwe moskee

Vlaams Belang voerde donderdag actie op de Lakborslei in Deurne tegen de komst van een nieuwe moskee in de Coevelstraat. Ook Filip Dewinter en Anke Vandermeersch waren aanwezig.

JaS

De actie vond plaats tijdens de wekelijkse markt op de Lakborslei. “Dit zou al de zesde moskee in Deurne worden”, zegt Jan Van Wesembeeck, voorzitter van Vlaams Belang Deurne. “De wildgroei van garageboxmoskeeën moet stoppen. Het kan niet dat een moskee zomaar ingepland wordt in een woonwijk.”

“De buurtbewoners worden monddood gemaakt. Om in de toekomst te voorkomen dat islamitische vzw’s eerst een pand kunnen aankopen om vervolgens de buurt voor een voldongen feit te zetten, dienen we een voorstel tot decreet in, in het Vlaams parlement. Iedereen die een eigendom koopt, moet aangeven wat men er precies mee van plan is. Als het over een andere activiteit gaat dan residentieel wonen, moet de aankoop twee maanden bevroren worden. Zo kan er een openbaar onderzoek gehouden worden, waarbij buurtbewoners hun eventuele bezwaren kunnen indienen.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners