Dries Van Noten ontwerpt kledij om te supporteren voor de Rode Duivels

De luxewebwinkel Yoox heeft een speciale collectie ter gelegenheid van het EK 2016 gelanceerd. Onder meer de Belgische modeontwerper Dries Van Noten ontwierp een deel van de kleding.

Onder de naam #Yooxsoccercouture steunen verschillende wereldberoemde ontwerpers kleren om de voetballers te steunen tijdens de Euro Cup 2016. Dries Van Noten tekende een sweater (140 euro) en T-shirt (80 euro) voor de Rode Duivels.

Voor de concurrerende teams werkten onder meer Paul Smith (Engeland), Marni (Italië), Peter Pilotto (Oostenrijk) en Nina Ricci (Frankrijk) mee. De truien en shirts die werden ontworpen zijn unisex en kunnen sinds vorige vrijdag aangekocht worden. Let wel: het gaat om een limited edition.

Het is niet de eerste keer dat de webwinkel een collectie brengt die in het teken staat van voetbal. In 2014, toen de wereldcup in Brazilië plaatsvond, werd een eerste editie gelanceerd.

Anderen

Dries Van Noten is niet de enige uit de modewereld die zijn steun betuigt aan ons Belgisch voetbalteam. Ook het gezicht achter Antwrp Wouter Hoste, het Belgische accessoiremerk Lolo en het streetwearlabel Nanouk kwamen met een mini-collectie naar buiten.

Door