Beke na kritiek CD&V-burgemeester: “Dit mag geen gewoonte worden”

Wouter Beke op de familiedag in Plopsaland Foto: carlo coppejans

CD&V-voorzitter Wouter Beke betreurt dat de Kuurnese CD&V-burgemeester Francis Benoit in de media uithaalde naar het gebrek aan partijdemocratie bij de christendemocraten. “Hier moeten we geen gewoonte van maken", klonk het in De Ochtend op Radio 1. Al deelt Beke wel een deel van Benoits inhoudelijke bezorgdheden.

Benoit kroop gisteren in zijn pen terwijl CD&V in Plopsaland de jaarlijkse gezinsdag organiseerde. “Als CD&V-burgemeester maak ik me zorgen over onze partij”, schrijft Benoit. “Ik vrees dat de peiling van 13 procent de waarheid is. Er leeft zo veel ergernis, maar jullie - sorry, partijtop - blijven doof. Het is tijd om echt “wij” waar te maken. Tijd voor leiderschap en luisterbereidheid. Stop deze valse partijdemocratie. Stop het plopgedoe”, klonk het.

“Het gaat om de eerlijke bezorgdheid van een burgemeester. Ik heb hem dan ook meteen uitgenodigd voor een gesprek deze week”, klinkt het verzoenend bij Beke, die het wel betreurt dat Benoit zijn beklag in de media deed. “Ik wens daar geen gewoonte van te maken.”

Interne dialogen

Volgens Beke is er intern wel degelijk genoeg ruimte voor de partijleden om hun zegje te doen. “Het intern debat is belangrijk. Maar onze interne dialogen zijn absoluut geen infomomenten. Iedereen kan er terecht en iedereen kan het woord nemen, maar er volgt ook een wederwoord.”

“Ik deel wel een deel van Benoits bezorgdheden”, verwees Beke naar de blijvende bezorgdheid van veel partijleden dat er door het regeringsbeleid mensen uit de boot vallen. “Maar we hebben de koopkracht versterkt en we zorgden voor een stijging van de welvaartsenveloppe.”

Door

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd