Drie promille in bloed, maar vrijspraak door wespensteek

De bestuurder bracht zijn bewusteloze vriendin naar het ziekenhuis van Herentals. Foto: joren de weerdt

Herenthout / Herentals -

Een 57-jarige man uit Herenthout die met 3 promille alcohol in zijn bloed achter het stuur zat, is vrijgesproken door de politierechter in Turnhout. Zijn vriendin had allergisch gereageerd op een wespensteek in de keel. “Een noodsituatie”, oordeelde de rechter.

Marc H. had op 9 september van vorig jaar de hele dag gewroet in de tuin van zijn vriendin. Op haar terras dronk hij meerdere glazen sterkedrank. Het koppel had immers niet meer de bedoeling de woning te verlaten. Maar een wesp besliste daar anders over en stak de vrouw in haar keel.

“De vrouw wist niet dat ze allergisch was voor wespen, maar voelde meteen dat het ernstig was”, zegt Elisabeth Verheyden, de advocate van Marc H. “Ze nam haar wagen en reed naar de huisarts. Haar partner vergezelde haar, maar de huisarts was afwezig.”

De vrouw reed vervolgens naar een andere dokter in het dorp, maar ook die was niet thuis. “Op dat moment verloor de vrouw het bewustzijn. Mijn cliënt heeft zijn vriendin op de passagierszetel gezet”, vervolgt meester Verheyden. “Vervolgens is hij naar de spoedafdeling van het ziekenhuis van Herentals gereden.”

Lees het volledige verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen

Door Ivo Meulemans