© Jan Vorsselmans

© Jan Vorsselmans

© Jan Vorsselmans

1 / 3

Artisanale bierkaas past perfect bij Den Halse Tuimelaar

Bij een heerlijk streekbiertje hoort lekkere kaas. Daarom lanceert Patrick De Feyter (30) uit Halle-Zoersel naast het tripelbier Den Halse Tuimelaar nu ook zijn eigen artisanale bierkaas die er perfect bij past.

Jan Vorsselmans

Een jaar geleden kwam Patrick De Feyter in het nieuws doordat hij het aloude bier Den Halse Tuimelaar (1850), dat al ettelijke decennia niet meer bestond, uit de vergeethoek haalde. Op basis van een recept van zijn voorvaders-bierbrouwers schonk hij Den Halse Tuimelaar nieuw leven met medewerking van brouwer Guy Pirlot van de bekende Proefbrouwerij in Zandhoven.

En nu kwam Patrick De Feyter op het idee om zelf kaas te laten produceren waarin Den Halse Tuimelaar verwerkt zit. Hij vond daarvoor ideale partners in Annelies (25) en Jolien (22) Vanderschoot van hoeve ’t Lekker Koeike in Oelegem.

De kaas is vanaf nu in primeur te verkrijgen in de Spar-buurtwinkel in Halle. Daarna is het de bedoeling dat het ambachtelijke product ook in andere voedingswinkels in de regio te verkrijgen is. Online bestellen kan ook.

Info: www.dehalsetuimelaar.be, info@dehalsetuimelaar.be

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - edities Noord en Zuid

Aangeboden door onze partners

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Ranst in als startgemeente.

Nu in het nieuws