Wouter Beke (CD&V) nu al zeker van voorzitterschap

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Door een gebrek aan tegenstanders, zal Wouter Beke zichzelf in maart sowieso opvolgen als CD&V-voorzitter.

Op 3 maart, wanneer de resultaten van de CD&V-voorzittersverkiezingen worden bekendgemaakt, zal Beke zichzelf opvolgen als voorzitter van de Vlaamse christendemocraten. Tegenkandidaten hadden tot maandag de kans hun kandidatuur in te dienen, maar er meldde zich geen enkele uitdager aan.

Beke is al sinds 2010 voorzitter van de CD&V. Hij nam toen eerst ad interim het roer over van Marianne Thyssen en werd later dat jaar met bijna 99 procent van de stemmen verkozen. In 2013 werd hij met 98 procent van de stemmen herkozen. Ook toen was er geen tegenkandidaat.

Enkele weken geleden besliste de partij de voorzittersverkiezingen te vervroegen. De officiële verklaring was dat de CD&V eind dit jaar een toekomstcongres houdt over ‘De betrokken samenleving’. De partij wil niet dat discussies over het voorzitterschap het congres overschaduwen. Tweede achterliggende reden is dat Beke meteen vanaf maart de handen vrij zal hebben om de lokale verkiezingen van 2018 en de nationale verkiezingen van 2019 voor te bereiden.

Door rdc

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd