“Hard werken om meer aan de bak te komen”

Jasper Van der Heyden, hier vorige week met Hoogstraten tegen Walhain in actie. Foto: koen fasseur

Geel -

Geel ging op zoek naar aanvallende versterking. Het trok zopas de 20-jarige Jasper Van der Heyden aan. De flankaanvaller is geen onbekende bij ASV: hij verdedigde vorig seizoen al de kleuren van Geel. Hij maakt de overstap van derdeklasser Hoogstraten.

“Ik speelde graag bij Geel maar zat niet op dezelfde golflengte als trainer Eric Franken”, lichtte de jonge voetballer uit Zoersel zijn vertrek toe. “Hij geloofde blijkbaar niet in mij, want ik kreeg weinig speelminuten, te weinig. Ik zat duidelijk op een dood spoor. Daarom was het vorig jaar duidelijk dat ik beter andere oorden op zocht.”

Van der Heyden, zoon van de assistent-trainer van Club Brugge, was een tijdje niet in competitie te zien. “Ik trainde met Hoogstraten mee om mijn conditie te onderhouden. Op die manier bleef ik ter beschikking van geïnteresseerde clubs. Uiteindelijk tekende ik bij Hoogstraten ook een overeenkomst. Ik speelde zes matchen voor mijn nieuwe club en was basispion geworden. Met lede ogen volgde ik het ontslag van trainer Gevers omdat hij mij wel vertrouwen gaf. De opvolger van Gevers werd… Eric Franken, ontslagen bij Geel. Ik ben mijn best blijven doen, zoals van mij verwacht mag worden. Maar toen Geel belde met de vraag of ik niet wilde terugkeren, moest ik niet lang nadenken.”

Veel aanpassingsproblemen zal de teruggekeerde aanvaller niet hebben. “Met de blijvers zat ik uiteraard vorig jaar in een hechte groep met veel jonge spelers. Met verschillende nieuwkomers zoals Allegria en Van den Ackerveken speelde ik in de nationale jeugdselecties. Ook met hen was het een prettig weerzien. Trainer Euvrard ken ik niet zo goed, maar ik hoorde al goede dingen over zijn aanpak. Hij wil duidelijk jonge spelers kansen geven en ik geloof erin dat ik veel zal kunnen opsteken. En ik ken de bestuurders en de gang van zaken bij ASV Geel.”

En uiteraard wil Van der Heyden veel spelen? “Daarvoor zal ik hard moeten werken op training. Om in de selectie of de basis te geraken, moet je al zeker overtuigend trainen. Dat is bij elke club hetzelfde. Garanties worden vooraf niet gegeven. In ieder geval voel ik mij mentaal sterker dan vorig jaar. En zoals al gezegd: conditioneel heb ik geen achterstand. Zaterdag wacht het duel met Cercle, een match om naar uit te zien. Of ik daarin al een rol zal krijgen, hangt van de trainer af.”

Door make