Zware crash op E19 omdat dronken chauffeur was gestopt

Bron © Belga N
Brecht -

De E19 vanuit Breda richting Antwerpen was in Sint-Job-In-’t-Goor urenlang volledig versperd door een zwaar ongeval met twee vrachtwagens. Een van de twee vrachtwagenbestuurders werd na de aanrijding aangehouden omdat hij te veel gedronken had. 's Namiddags werd hij weer vrijgelaten.

De federale wegpolitie van Antwerpen werd omstreeks 1.15 uur door een automobilist op de hoogte gebracht dat er een vrachtwagen op de E19 richting Antwerpen “over het wegdek aan het zwalpen was”. Het voertuig zou op dat moment al verschillende keren de vangrail aan de rechterkant hebben geraakt en al meermaals tot stilstand zijn gekomen en weer vertrokken. De politie stuurde onmiddellijk een interventieploeg op pad, maar kon niet meer voorkomen dat een andere vrachtwagen met oplegger op de gesignaleerde vrachtwagen inreed.

De aanrijdende vrachtwagen had als lading enkele tientallen stalen balken, die door de klap op het wegdek terechtkwamen. Het duurde uren voor die verwijderd konden worden en de voertuigen getakeld raakten. Pas rond 8 uur werd de rijbaan weer vrijgegeven. De chauffeur van de aangereden vrachtwagen raakte als enige lichtgewond. Hij bleek zoals de politie vermoedde onder invloed van alcohol te zijn.

De Oekraïner werd gearresteerd, maar enkele uren later opnieuw vrijgelaten. De man ontkent de feiten, meldt het parket. "Zijn rijbewijs werd op vordering van het parket gedurende een termijn van 15 dagen gezien er verscheidene aanwijzingen zijn dat betrokkene verschillende verkeersinbreuken heeft gepleegd, waaronder het besturen van een voertuig onder invloed van alcohol." Het onderzoek loopt verder.

Door
Bekijk hier de actuele verkeersinformatie en reistijden op de Antwerpse Ring en aansluitende snelwegen.