Anderlecht opnieuw opgeschrikt door incidenten

De Brusselse gemeente Anderlecht is zaterdagavond en -nacht opgeschrikt door twee gewelddadige incidenten. Eerst werden het gemeentehuis en het politiecommissariaat op het Raadsplein bekogeld met stenen en molotovcocktails en later die nacht werd een wagen in brand gestoken.

Het eerste incident vond plaats rond 21.10 uur, toen een twintigtal personen zich verzamelden op het Raadsplein en stenen en twee molotovcocktails gooiden naar het gemeentehuis en het politiecommissariaat. Daarbij sneuvelden verschillende ruiten en werd één raam zwartgeblakerd, maar het vuur verspreidde zich niet in het gebouw en kon door de toegesnelde brandweer snel gedoofd worden. Het Brusselse parket stuurde nog dezelfde avond het gerechtelijk labo ter plaatse voor een sporenonderzoek.

Enkele uren later brandde in de nabijgelegen Sergeant De Bruynestraat een wagen uit. De politie stelde vast dat alle ruiten van de wagen ingeslagen waren en dat er een steen op de achterbank lag. Volgens de brandweer was het vuur ook aangestoken. Ook hier werd het gerechtelijk labo ter plaatse gestuurd.

Het is nog niet duidelijk of er een verband is tussen beide incidenten, zo meldt het Brusselse parket, maar er is wel een onderzoek ingesteld om de daders van beide feiten te identificeren. Voorlopig is er nog niemand opgepakt.

Begin vorige week werd een politiepatrouille al eens aangevallen door een twintigtal jongeren. Een politiewagen raakte daarbij beschadigd maar er vielen geen gewonden.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws