© Sven Van Haezendonck

Eigenaars Den Akker gaan na renovatie voor nieuwe horeca

Eens het gebouw waarin café Den Akker huist gerenoveerd is, zal er opnieuw ruimte zijn voor horeca. “Met niet alleen het mooie terras op de Vismarkt van Mechelen, maar ook een prachtig terras langs de Dijle”, zegt Hilda Lauwers van de nv Van den Bogaert.

Sven Van Haezendonck

Het nieuws over de nakende sluiting van Den Akker op de Vismarkt heeft donderdag talloze mensen met verstomming geslagen. In Mechelen was de bruine kroeg hét gespreksonderwerp van de dag. Sympathisanten opperen zelfs om een petitie te organiseren. Toch lijkt er geen weg meer terug.

Niet verhuizen naar Mille

Hier en daar gaat een stem op om Den Akker te transplanteren naar het pand van Mille, waar Kris Kuijpers (55) eigenaar van is.Maar dat ziet de horecaman met meer dan twintig jaar ervaring niet zitten. “Dat is een totaal andere sfeer. Tijdens kleine verbouwingen in Den Akker heb ik dat in het verleden al eens geprobeerd. Met lange gezichten kreeg ik mijn vaste stamgasten dan wel naar daar, maar dat deden ze dan meer uit sympathie voor mij”, vertelt Kuijpers.

Van Hilda Lauwers, beheerder van de vennootschap die eigenaar is van het gebouw, is Kris Kuijpers na renovatie opnieuw welkom. “Maar dan zal hij wel bereid moeten zijn om een iets hogere huur te betalen”, zegt ze. De termijn van het huidige huurcontract was net afgelopen, en de prijs was een van de discussiepunten tussen beide partijen. Of Kuijpers een ‘nieuwe Den Akker’ ziet zitten, is maar de vraag. “We zullen zien. Ik ga eerst even andere dingen doen”, reageert hij.

Mogelijk één zaak

De nv Van den Bogaert overweegt om Den Akker en Den Stillen Genieter samen te voegen tot één pand. Voor de verdiepingen was er nog geen bestemming. "Dat kunnen appartementen, kantoren of koten worden", zegt Lauwers nog.

Lees vrijdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Lees ook: Café Den Akker sluit na 40 jaar de deuren

Aangeboden door onze partners

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mechelen in als startgemeente.

Nu in het nieuws