© koen fasseur

© koen fasseur

© koen fasseur

© koen fasseur

Harmonie en Peña al Andalus zorgen voor Spaanse avond

Wie heimwee heeft naar zijn vakantie in Andalusië, kan zaterdag 3 oktober in domein Hooidonk in Zandhoven zijn hart ophalen. Harmonie Sint-Amelberga organiseert samen met flamencoschool Peña al Andalus een Spaanse avond.

kristin matthyssen

Peña al Andalus, de bekende flamencoschool van Ana Ramón uit Antwerpen, trad jaren geleden al eens in de jumpinghal in Zandhoven op. Ook toen organiseerde harmonie Sint-Amelberga uit Zandhoven het Spaans feest, wat een enorm succes was.

“We vonden het hoog tijd om dat eens over te doen”, vertelt Jan De Wit van Sint-Amelberga, die de voorbije weken met een zwart stierensilhouet en ludieke filmpjes al origineel promo voerde.

Ditmaal is de Hoge Schuur in Hooidonk de concertzaal. Om 19.30u opent de harmonie met typisch Spaanse muziek, van fiere paso dobles tot opzwepende zigeunerklanken. Tegelijkertijd bereiden professionele koks een enorme paella.

Gratis

“Rond 20.30u houden we een halfuurtje pauze. Terwijl het podium wordt omgebouwd, kan het publiek smullen van de paella”, vertelt De Wit. “Om 21u komt dan de flamenco aan bod. Ana Ramón, haar dochter Nina Peréz en danseressen van de Compañia al Andalus brengen een flamenco-optreden, bijgestaan door flamencozanger Antonio Paz, gitarist Jose-Luis Domínguez en percussionist Ramón León Matías. Residenten van zorgverblijf Hooidonk en van Ziekenzorg Zandhoven kunnen het spektakel gratis beleven.”

Spaanse avond, za 3/10, Hooidonk, Langestraat 170, Zandhoven, 19.30u

Aangeboden door onze partners