© Geert Van de Velde

1 / 2

Stalker wilde Natalia het hoofd afsnijden

“Wanneer wij u tegenkomen, zal het een eer zijn u te onthoofden.” Dit Twitterbericht aan zangeres Natalia uit naam van ISIS Belgium leidde ertoe dat de 33-jarige K.V.H. uit Berendrecht zich straks voor de strafrechter in Turnhout moet verantwoorden.

MARC HELSEN, IVO MEULEMANS

De man, een ‘fan’ van Natalia, haalde in zijn Twitterbericht flink uit: “Dit is een ernstige waarschuwing van ISIS Belgium als uw satanische gedrag niet stopt. Als u niet stopt zich als een hoer te gedragen om platen te verkopen, zult u niet lang meer leven.”

Bij de eerste reeks Twitterberichten – halfweg december 2014 – diende de zangeres wel een klacht in, maar in feite deed ze de zaak aanvankelijk af als een onnozele grap. Dat veranderde toen een tweede reeks berichten specifiek gericht was op haar komende optreden in het Sportpaleis in Antwerpen. Volgens zijn bedreigingen zou de stalker toeslaan bij het eerste liedje van het concert.

De afzender van de berichten werd na speurwerk van het gerecht de dag van het concert in de kraag gegrepen. Maar er was toen al wel voor extra beveiliging voor Natalia gezorgd. Het is de vaste bedoeling van de advocaat van de Kempense zangers om die extra kosten terug te vorderen van de dader.

Een bemiddelingspoging van de beklaagde werd door Natalia van de hand gewezen. Ze wil de affaire ten gronde behandeld zien door de strafrechtbank. De raadkamer in Turnhout volgde haar daar gisteren in.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws