© BELGA

© BELGA

‘De juwelen van Bianca Castafiore’ uit Kuifjereeks wordt strip-opera

De vzw Opéra pour tous viert de 20e verjaardag van zijn opvoeringen van opera’s in open lucht met een enscenering van het bekende stripalbum van Kuifje 'De juwelen van Bianca Castafiore' van Hergé. De initiatiefnemers hebben daarvoor de toelating gekregen van uitgeverij Moulinsart. Tussen 17 en 27 september 2015 zullen er acht voorstellingen van de strip-opera plaatsvinden in het Kasteel van Terhulpen.

In de lyrische komedie zullen stukken van Mozart, Rossini, Offenbach, Puccini, Gounod, Verdi... ten gehore gebracht worden. De teksten komen van de dialogen die Hergé verzon voor zijn album. Amani Devos kruipt voor de gelegenheid in de huid van Kuifje, de sopraan Hélène Bernardy speelt de rol van de operazangeres Bianca Castafiore en de rol van kapitein Haddock wordt vertolkt door de komische acteur Michel de Warzée.

'We willen zo trouw mogelijk blijven aan het album', zegt François de Carpentries, die de strip voor opera bewerkt en ook voor de mise en scène verantwoordelijk wordt. De voorstellingen zullen plaatsvinden in de tuinen van het Kasteel van Terhulpen, een uitgestrekt domein dat geklasseerd is als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië.

Aangeboden door onze partners