© Margo Tilborghs

Kampioen met zes zwarte gordels toont leerlingen zijn kunnen

Kiryoku Karate Essen kreeg vrijdag bezoek van Sensei Tanaka (48) uit Japan. De karatemeester werd negen keer kampioen van Japan, behaalde zes zwarte gordels en nam verschillende keren deel aan het wereldkampioenschap.

Margo Tilborghs

Enkele keren per jaar geven vooraanstaande Japanse lesgevers trainingen en stages in België. Zo bezoekt Sensei Tanaka (48) verschillende karatescholen van de Shotokan Karate-do International Federation (SKIF). “Vandaag is hij te gast in onze dojo in sportpark Hemelrijk”, zegt lesgever Johnny wouters. “Sensei Tanaka is negen keer kampioen van Japan geweest en heeft drie keer een tweede plaats op het wereldkampioenschap gewonnen. Het is een professionele lesgever in een Japanse karateschool en heeft zes zwarte gordels.”

Wouters zelf is een gediplomeerd lesgever met meer dan 25 jaar karate-ervaring, waarvan veertien jaar als lesgever. “Karate is in Japan heel belangrijk”, zegt Wouters. “Het niveau ligt er ook heel hoog. Zoals kinderen hier turnles krijgen op school, krijgen Japanse kinderen karate. Het zit gewoon in hun cultuur.

Info: Kiryoku Karate Essen

Lees het hele verhaal in uw krant van zaterdag, editie Noord.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Essen in als startgemeente.

Nu in het nieuws