© vgd

N-VA Meerhout pleit voor uithangen Regenboogvlag

N-VA Meerhout vraagt het gemeentebestuur om hun beslissing te herzien over het niet uithangen van de Regenboogvlag ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. De N-VA fractie heeft hierover een agendapunt ingediend voor de gemeenteraad opmaandag 27 april.

Saskia Van Gestel

Op zondag 17 mei vindt de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie plaats. Çavaria lanceert samen met de Vlaamse regenbooghuizen een oproep aan alle Vlaamse gemeenten om een regenboogvlag op te hangen aan het stadhuis of een openbaar gebouw. De bedoeling van IDAHOT en de vlaggenactie is om aandacht te vragen voor de discriminatie van holebi’s en transgenders.

'Het gemeentebestuur van Meerhout weigert echter reeds het tweede jaar op rij om de Regenboogvlag uit te hangen, ondanks herhaaldelijke aanvragen van Çavaria en andere holebi verenigingen', zegt N-VA. 'Als reden voor de weigering geeft het gemeentebestuur van Meerhout aan dat men geen precedent wenst te scheppen voor het uithangen van vlaggen voor andere minderheden enthema's, alhoewel er geen enkele aanwijzing is dat er ook maar één dergelijke aanvraag is geweest.'

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Meerhout in als startgemeente.

Nu in het nieuws