4 BINS gaan voor 1 Dag Zonder Inbraken

Foto: W&F

Ekeren / Luchtbal-Rozemaai - De nationale actiedag ‘1 dag niet’ heeft plaats op vrijdag 27 oktober. Om meer bekendheid te geven aan het buurtinformatienetwerk en de mogelijkheid om u aan te sluiten bij één van de vier bestaande BINS in Ekeren, gaan de BIN verantwoordelijken op zaterdag 21 oktober op pad.

Ze trekken met een tractor en kar van de Gansrijders van Ekeren door het dirstrict en houden halt op de volgende plaatsen: Hoek Konijnenberg 63 en Bistkapellei 18-44 van 10u tot 10.45u; Van de Weyngaertplein van 11u tot 11.45u; pleintje Sint-Lucaslaan tussen de Berkenlaan en de Lorkenlaan van 13u tot 14u en tenslotte op het Kristus Koningplein van 15.15u tot 16.30u.

De BIN coördinatoren en assistent-coördinatoren geven informatie over wat een BIN eigenlijk inhoudt. In samenwerking met het stad- en districtsbestuur werd een folder gedrukt en verspreid in alle bussen in Ekeren en Schoonbroek, ook daar was er nog geen BIN bestaat. De samenwerking van de Ekerse BINS is uniek in Antwerpen. 

'1 dag niet' is een nationale actiedag tegen inbraken. De Ekerenaren worden opgeroepen om op 27 oktober zo lang mogelijk licht te laten branden of kaarsen buiten te zetten. Licht schrikt dieven immers af.

Door Marc Wouters