© MU

© MU

© MU

© MU

1 / 4

Aangepaste wagen Stijn krijgt hete doop

Aan de windmolen in Pulderbos werd maandagavond de zwarte Opel Vivaro van Stijn Vermeiren (33) in stijl gedoopt. The Bubble Babes kwamen de aangepaste wagen een poetsbeurt geven in mini-jeansshort. Eerst hadden ze al vuur gespuwd. Alle sponsors en sympathisanten die eind 2013 mee de benefiet gesteund hebben om Stijn weer mobiel te maken, werden bedankt.

kmatthyssen

"Wat hier gebeurd is, kan alleen in de gemeente Groot-Zandhoven", zegt Stijn zelf over die solidariteit die hij mocht ervaren.De aanpassingen aan zijn wagen kosten 40.000 euro. Die kosten worden slechts gedeeltelijk terugbetaald door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, maar dan zit je nog altijd met de forse investering van de bestelbus zelf. Stijn demonstreerde maandag dat hij al heel behendig is met zijn bus. "Het is een kwestie van durven en willen", vond hij zelf.

In augustus 2012 raakte hij verlamd na een duik in een vijver. Dankzij spitstechnologie kan hij nu weer helemaal zelfstandig autorijden. Afgelopen weekend zat Stijn al met zijn bus op Graspop in Dessel en dit weekend staat Werchter op het programma. "Ik probeer te doen wat andere gasten van mijn leeftijd doen, al is het niet evident, want ik heb nog elke dag pijn. Maar de zomermaanden zijn eigenlijk de beste voor mij, omdat de warmte de pijn meer draaglijk maakt. Ik zie ons moeder heel graag, maar ik ben toch content dat ik nu weer in mijn eentje wegkan en niet altijd beroep moet doen op anderen", zegt hij. "Ik was mijn vrijheid onmiddellijk weer gewend."

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Zandhoven in als startgemeente.

Nu in het nieuws