Moving Beauthy geeft spraytanning homeparty's

  • GVA
Zandhoven - Pulle heeft er een nieuw schoonheidsinstituut bij. In de Pastoriestraat opende Lydie Marcelis Moving Beauthy, een beauty en spraytan salon.

Lydie Marcelis (33) is oorspronkelijk kapster van opleiding. "Na mijn afstuderen volgde ik nog een jaar schoonheidsspecialiste. Maar hoe gaat dat: toen werd ik verliefd, volgden drie kindjes en heb ik mijn kappersopleiding nooit echt in de praktijk gebracht. Nu de jongste in de voorlaatste kleuterklas zit, heb ik opnieuw wat meer tijd. In Pura Vida volgde ik vorig jaar een opleiding schoonheidsspecialiste van de Wellness Academy in Hasselt en kon ik mijn droom van een eigen schoonheidssalon waarmaken."

Lydie doopte haar salon Moving Beauthy, en voor alle duidelijkheid: die 'th' is geen schrijffout maar een bewuste keuze. "De mensen spreken me er voorzichtig op aan, en daar was het mij om te doen", lacht ze. "Ik wou dat mijn naam een beetje uit de band springt, anders val je niet op."

Moving Beauthy is onder meer gespecialiseerd in spraytanning. "De oplossing voor een verantwoorde gezonde bruine teint. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de gevaren van overmatig of verkeerd zon(nebank) gebruik. Ondanks deze gevaren blijft de vraag naar een mooi bruine teint bestaan. Spray Tanning is een gezonde manier om in slechts enkele minuten een mooie egale bruine teint te krijgen. Het spuiten duurt vijf minuten. Eerst moet er een scrubbing van de huid gebeuren, waarbij de dode huidcellen worden weggehaald. De tanning wordt op de huid gespoten. Normaal blijft de teint, aangepast aan het huidtype, tien dagen. Hoe beter de hydratatie, hoe langer de kleur behouden blijft. Ook zwangere vrouwen en kinderen jonger dan achttien mogen een spraytanning krijgen, wat aantoont dat het geheel ongevaarlijk is.  Ik doe veel trouwers, of ouders van communicanten, en mensen die naar feestjes moeten. Maar het is ook leuk als je bijvoorbeeld op strandvakantie gaat en nog een heel bleke huid hebt. In Engeland en de Verenigde Staten is spraytanning al helemaal ingeburgerd. Net als Tupperware-avonden, doe ik ook spraytanningparty's, waarbij je vriendinnen kan uitnodigen om dan samen met hapjes en in een gezellige meidensfeer bij te kletsen en allemaal met een mooie bruine teint buiten te gaan. Hier neem ik mijn uitklapbare spraytan-tent naar mee."

 

Voorts biedt Moving Beauthy ook de andere klassieke behandelingen aan zoals pedicure, manicure, ontharingen, gelaatsverzorging, permanente make-up (komt een ervaren specialiste doen), massage en wimperextensions.

 

 

Lydiemarcelis@icloud.com 

Door kmatthyssen

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd