© JONGCD&V

JONGCD&V Merksem wil schoolstraten invoeren

De Vlaamse campagne "Paraat voor de Schoolstraat" kreeg van JONGCD&V Merksem extra aandacht door een bezoek aan de basisschool de Luchtballon in de Borrewaterstraat.

kdm

Volgens de jongeren wordt de Sint-Bartholomeusstraat die een zone 30 is, geteisterd door hardrijders en sluipverkeer in de ochtend- en avondspits. De komst van de nieuwe Lidl en het politiekantoor zal volgens de jongeren ook nog extra trafiek genereren.

Eén van de voorstellen om voor meer verkeersveiligheid te zorgen is het invoeren van de schoolstraat. “Door de hele straat aan het begin en het einde van de schooldag even af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer, zorgen we voor een veilige schoolomgeving voor kinderen en jongeren.”, zegt Jasper Delanoy, één van de initiatiefnemers. "Het afsluiten van de straat gebeurt tijdens het piekmoment en duurt tussen een kwartier en een halfuur. Een gemachtigd opzichter bewaakt de afsluiting. Bewoners en hulpdiensten kunnen natuurlijk wel passeren."

Jong CD&V wil daarom een proefproject invoeren voor de basisschool de Luchtballon. Sam Voeten, Merksemse CD&V-kandidaat voor de stad, wil schoolstraten in alle districten van Antwerpen beter bekend maken en hoog op de agenda plaatsen. “De veiligheid van onze schoolgaande jeugd moet een topprioriteit zijn. Ouders zullen ook minder bezorgd zijn en laten misschien sneller de wagen staan ten voordele van de fiets. Kinderen en jongeren zullen ook minder vuile lucht inademen omdat de luchtkwaliteit rondom de school aanzienlijk zal verbeteren."

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Merksem in als startgemeente.

Nu in het nieuws